Skip to main content

Ontdek jij het Geheim van Gezondheid?

In het boek Ontdek het Geheim van Gezondheid wordt een aantal keer verwezen naar aanvullende-, en achtergrond-informatie. Hieronder volgt een selectie.

Ons bewustzijn is (ook) buiten ons aanwezig

Pim van Lommel legt in dit interview uit dat onze herinneringen en ons bewustzijn niet (alleen) in onze hersenen zijn opgeslagen; onze hersenen zijn eerder een ontvangststation dat signalen verwerkt.

‘Als alles energie is, kan zieke energie dan geheeld worden?’

Het idee dat zieke energiefrequenties geheeld kunnen worden door precies de tegenovergestelde frequenties kan herkend worden in dit artikel over een revolutionaire behandeling waarin frequentie-specifiek geluid kankercellen laat sterven. Let wel, de onderzoeken naar dit soort behandelingen zijn vaak nog in een experimenteel stadium.

Het sympathisch zenuwstelsel: het systeem van vechten of vluchten

In deze grappige animatie wordt eenvoudig uitgelegd hoe ons sympathisch zenuwstelsel reageert op de stress in ons dagelijks leven.

Beïnvloeding van het para-sympathisch zenuwstelsel

Wim Hof, ook wel The Iceman genoemd, heeft kunnen bewijzen dat het mogelijk is het zenuwstelsel waarvan iedereen dacht dat het alleen automatisch reageerde, beïnvloed kan worden.

In dit artikel (in het Engels) wordt het onderzoek nader uitgelegd.

De Kwantumtheorie

Basis-experiment van de kwantumtheorie is het dubbele slede experiment. Hieruit blijkt dat alles is opgebouwd uit energie en door observatie ontstaat er materie. Moeilijk onderwerp, maar Dr Quantum legt het in de film ‘What the Bleep! Down the Rabbit Hole‘ zo simpel mogelijk uit. Aanrader!

Het placebo-effect

Het onderzoek naar placebo operaties is zeer bijzonder. Je kunt hier o.a. de onderzoekgegevens lezen  via PubMed (in het Engels).

Dr. Joe Dispenza vertelt in onderstaand interview hoe stress ons ziek maakt en hoe wij met onze eigen gedachten, gevoelens en patronen zelf een placebo-effect creëren waarmee we onze gezondheid beïnvloeden. Hij praat hier over zijn eigen ervaring na een ernstig verkeersongeluk waarbij hij enkele wervels in zijn rug brak.

Energie-medicatie

Dr Oz gelooft in de toekomst van energie-medicatie.

Het celmembraan beïnvloed DNA

Dr Bruce Lipton, auteur van ‘De biologie van de overtuiging‘, heeft ontdekt dat het celmembraan een essentiële rol speelt bij het wel of niet activeren van bepaalde genen. In onderstaand filmpje legt hij uit hoe hij dit heeft ontdekt en hoe DNA mede geprogrammeerd wordt door o.a. invloeden van het celmembraan.

We leren kinderen hoe het hoort

Hieronder een trailer van de spraakmakende documentaire Alphabet, waarin maker Erwin Wagenhofer aangeeft hoe wij middels ons schoolsysteem en onze opvoeding stelselmatig de unieke gave van de verbeeldingskracht vernietigen bij onze kinderen.

Spookachtige actie op afstand: invloed van emoties op DNA en hartresonantie

Gregg Braden legt in dit filmpje uit hoe “spookachtige actie op afstand” werkt. Hoe de onderzoeken over beïnvloeding van DNA (door Dr Vladimir Poponin en Dr Garaiev) zijn gedaan. En waarom de gevoelens van ons hartgebied, oftewel hartresonantie, zo een sterke invloed op ons DNA heeft.

Spontane genezing

Dr Joe Dispenza heeft de video ‘Evolve your Brain‘ gemaakt waarin hij onder andere uitlegt wat mensen met spontane genezingen gemeen hebben. In onderstaand interview legt hij kort uit hoe dit volgens hem werkt.

Onderzoeksresultaat naar gebed of intentie

Lynne Mc Taggart is een wetenschapsjournaliste die actief is met intentie-experimenten. Daar komen enkele heel  bijzondere resultaten uit. Hieronder vertelt ze uitgebreid over deze resultaten, en ook legt zij uit wat cel-memorie precies is. Het is een lange lezing (1h24), maar erg de moeite waard!